پربازدیدترین ها

کماج مازندرانی

میزان شیرینی این نان به ذائ...

کیک با ساندویچ ساز

صفحه های ساندویچ ساز رو چرب ...

چند روش پخت مرغ

چند نکته و روش برای پخت مرغ...

خانه | غذای اصلی | ماهی شکم پر

http://my-kitchen.ir/assets/uploads/e5d40-374515_670486629650198_1969594776_n.jpg

 

ماهي شکم پر

مواد لازم:

ماهي نسبتا بزرگ   1 عدد
سبزي معطر (گشنيز ، جعفري ، برگ سير تازه)  500 گرم
گردو آسياب شده به ميزان دلخواه
زرشک به ميزان دلخواه
رب انار ترش و شيرين يک قاشق غذاخوري سر پر

طرز تهیه :


برای مواد داخل شکم شکم ماهي میتونید از سبزيجات معطر ، رب نارنج ، آب نارنج ، ليموترش ، پوست ليموترش ، رعفران ، گردو ، کشمش ، زرشک ، دانه انار ، رب انار ، پيازداغ ، زنجبيل ، گشنيز ، شويد ، شنبليله ، آلو ، آلبالو ، آلوچه ، رب آلوچه ، عصاره تمرهندي ، سير و ... استفاده کنید . از این مواد برای مرغ شکم پر هم میتونید استفاده کنید.
برای تهیه مخلفات داخل شکم ماهی سبزی معطر رو بعد از شستن کنار بذارید تا آبش کاملا بره بعد خردش کنید و سبزی خرد شده رو همراه با مقدار کافی پیاز داغ تفت بدید.
بنا به ذائقه اتون میتونید هر کدوم از مواد بالا رو به سبزی اضافه کنید.
وقتی آب سبزی کشیده شده بهش گردوی خرد شده ، زرشکی که از قبل خیس کردید ، نمک و فلفل رو اضافه کنید و مواد رو کاملا تفت بدید بعد به مقدار کافی رب انار ( ترجیح ملس یا ترش ) اضافه کنید . ار مخلفات شکم ماهی بچشید و در صورت نیاز بهش آب نارنج یا رب نارنج اضافه کنید.
نمک رو با کمي زردچوبه و فلفل مخلوط کنيد و داخل ماهي و پوست ماهي رو باهاش ماساژ بدید ، از مواد آماده شده داخل شکم ماهی بریزید و بعد شکم ماهی رو بدوزید.
میتونید ماهی رو سرخ کنید یا بذارید تو فر.
برای سرخ کردن ماهی به مقدار کافی روغن رو تابه بریزید و بذارید روغن کاملا داغ بشه بعد یک طرف ماهی رو با حرارت بالا و در بسته بدون جا به جا کردن کاملا سرخ کنید. بعد ماهی رو برگردونید و حرارت رو کم کنید تا روی دیگه ماهی به آرومی بپزه و ماهی در حین پختن سرخ بشه.
در انتهای پخت تقریبا نصف لیوان آب نارنج روی ماهی بریزید و دوباره حرارت رو زیاد کنید تا آب نارنج به خورد ماهی بره.
برای پخت ماهی تو فر ماهی رو یک تابه که قابلیت رفتن تو فر رو داشته باشه یا سینی مخصوص پخت و پز بذارید و یا ماهی رو بذارید تو یک فویل خیلی ضخیم و اطرافش رو جمع کنید ولی فویل رو کامل نبندید در واقع با فویل برای ماهی یک تابه درست کنید.
روی ماهی کمی روغن بریزید و ماهی رو با دمای 160 بذارید تو فر . با زعفران ، کمی روغن یا کره و مقداری آب نارنج سس درست کنید و هر نیم ساعت به کمک برس از این سس روی ماهی و بمالید تا ماهی در حین پخت مزه دار بشه.
10 دقیقه آخر پخت شعله بالا رو روشن کنید تا روی ماهی هم برشته بشه.

** و اما روشی که من معمولا ازش استفاده میکنم به اين صورته :

من چون ماهي رو به صورت سرخ شده و برشته بيشتر ميپسندم بدون اینکه شکم ماهی رو پر کنم ماهی رو با رشی که براتون توضیح دادم کاملا سرخ میکنم.
مواد داخل شکم ماهي رو هم جداگانه آماده ميکنم .
بعد از اينکه ماهي کاملا سرخ شد بهش کمي آب نارنج ميزنم و مواد آماده شده رو کنار ماهي تو ماهيتابه ميريزم و حدودا 5-6 دقيقه با حرارت ملايم ماهي رو ميپزم .
زمان سرو ماهي رو تو ديس ميکشم و مواد داخل شکمش رو کنار ماهي مي ريزم . پيشنهاد ميکنم حتما اين روش رو هم امتحان کنيد.

براي دوستان عزيزي که به سبزي هاي محلي مازندران يا گيلان دسترسي دارند اين سبزي ها رو براي شکم ماهي پيشنهاد ميکنم:

انارریجه 10 دسته - جعفری 4 دسته - اوجی 5 دسته - نعنا 5 دسته - زلنگ 5 دسته - تره 5 دسته - سیرسبز 5 دسته - گشنیز 2 دسته



لطفا برای ثبت نظر وارد اکانت کاربری خود شوید ! با تشکر.
  • غذای ویژه
  • مطالب تصادفی
  • پر بازدید ترین ها

ماهی شکم پر

میتونید ماهی رو سرخ کنید یا بذارید تو ف ... بیشتر...

حلوای آرد گندم

نویسنده : فلو احدی ... بیشتر...

كشك و بادمجان رژيمى

در تفت دادن پياز فقط از يك قاشق غذا خور ... بیشتر...

کماج مازندرانی

میزان شیرینی این نان به ذائقه شما بستگ ...

کیک با ساندویچ ساز

صفحه های ساندویچ ساز رو چرب کنید و بذار ...

چند روش پخت مرغ

چند نکته و روش برای پخت مرغ ...

خبرهای روز

سال 93 با امکانات جدید.

در سال جدید با ما همراه باشید تا از تغییرات و امکانات جدید سایت لذت ببرید

Toolbar اختصاصی وبسایت "آشپزخانه من"

دانلود برای مرورگر گوگل کروم                               دانلود براي مرورگر موزيلا فايرفاکس

سامانه پیامکی آشپزخانه من راه اندازی شد.

ارسال خبر جدیدترین پست ها از طریق پیامک با ثبت نام در سایت.

ازاین پس، وبسایت "آشپزخانه من" با آدرس های زیر نیز در دسترس میباشد.

www.my-kitchen.in     www.my-kitchen.pro     www.my-kitchen.ir