پربازدیدترین ها

کماج مازندرانی

میزان شیرینی این نان به ذائ...

کیک با ساندویچ ساز

صفحه های ساندویچ ساز رو چرب ...

چند روش پخت مرغ

چند نکته و روش برای پخت مرغ...

خانه | غذای اصلی | آش ترش شمالی

http://my-kitchen.ir/assets/uploads/3d5fa-598380_4917267416440_64322021_n.jpg


آش ترش شمالی

مواد لازم:
 
سبزي آش              750 گرم  شامل تره، جعفري، گشنيز، نعنا، برگ چغندر يا اسفناج
برنج                      يك پيمانه يا 200 گرم
عدس                    يك پيمانه
لوبيا قرمز               يك پيمانه
باقلی                     نصف پیمانه
گوشت چرخ‌كرده       500 گرم
پياز متوسط             3 عدد
آب گوشت يا مرغ      2 پيمانه
آب انار                    يك ليتر ، يا نصف پيمانه رب انار
نمک و فلفل و ادویه  به میزان لازم

طرز تهيه:

از شب قلا  لوبیا رو خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
برنج رو هم جداگانه خیس کنید.
عدس رو از یک ساعت قبل از پخت آش خیس کنید.
باقالی رو جداگانه بپزید . اگر از باقالی خشک استفاده میکنید حتما از شب قبل باقالی رو خیس کنید.
2 تا از پيازها رو به صورت خلالي خرد كنید و تفت بديد تا طلايي‌ بشه. مقداری از پیاز داغ رو برای تزیین آش کنار بذارید.
لوبیا رو همراه با آب گوشت یا مرغ ( میتونید از عصاره گوشت یا مرغ هم استفاده کنید ) به پیاز داغ اضافه کنید و صبر کنید تا لوبیا تقریبا بپزه ، بعد عدس و برنج رو اضافه کنید.
دقت کنید مقدار آب کافی باشه تا آش ته نگیره . در صورت نیاز به آش آب جوش اضافه کنید.
بعد از اینکه برنج و حبوبات کاملا پخت سبزی آش رو اضافه کنید و اجازه بدید تا سبزی بپزه.
تو این فاصله گوشت چرخ کرده و پیاز سوم رنده شده رو همراه با نمک و فلفل و ادویه ورز بدید و کوفته ریزه درست کنید و کوفته ها رو بریزید تو آش تا بپزه.
البته میتونید کوفته ریزه ها رو تفت بدید و بعد به آش اضافه کنید.
بعد از اینکه سبزی پخت آب انار رو به آش اضافه کنید ، حرارت رو زیاد کنید تا آش بجوشه و بعد حرارت رو ملایم کنید تا آش جا بیافته.
به جای آب انار میتونید از رب انار هم استفاده کنید . در این صورت رنگ آش تیره تر میشه و ترشی و شیرینی و ملس بودن آش به نوع رب انارتون بستگی داره.
بعد از پخت آش رو تو ظرف بکشید و روش رو با نعنا داغ و پیاز داغ و سیرداغ تزیین کنید.

نکته:

آش ترش از جمله آش هاییه که موادش میتونه خیلی متنوع باشه.
میتونید برای پخت این آش از چغندر لبو، کدو سبز،کدو حلوائی برگه هلو و برگه زردآلو هم استفاده کنید.
در اینصورت نیم کیلو چغندر خرد شده رو به همراه برنج و عدس به آش اضافه کنید و کدوی خرد شده رو هم بعد از پختن حبوبات و یک ربع قبل از اضافه کردن سبزی به آش اضافه کنید.
اگر طعم آش زیاد ترش بود می تونید به اندازه دلخواه شکر اضافه کنید.
سبزی گزنه یکی از سبزی های اصلی این آشه ، پس اگر در دسترس دارید حتما از این سبزی استفاده کنید.



لطفا برای ثبت نظر وارد اکانت کاربری خود شوید ! با تشکر.
  • غذای ویژه
  • مطالب تصادفی
  • پر بازدید ترین ها

ماهی شکم پر

میتونید ماهی رو سرخ کنید یا بذارید تو ف ... بیشتر...

حلوای آرد گندم

نویسنده : فلو احدی ... بیشتر...

كشك و بادمجان رژيمى

در تفت دادن پياز فقط از يك قاشق غذا خور ... بیشتر...

کماج مازندرانی

میزان شیرینی این نان به ذائقه شما بستگ ...

کیک با ساندویچ ساز

صفحه های ساندویچ ساز رو چرب کنید و بذار ...

چند روش پخت مرغ

چند نکته و روش برای پخت مرغ ...

خبرهای روز

سال 93 با امکانات جدید.

در سال جدید با ما همراه باشید تا از تغییرات و امکانات جدید سایت لذت ببرید

Toolbar اختصاصی وبسایت "آشپزخانه من"

دانلود برای مرورگر گوگل کروم                               دانلود براي مرورگر موزيلا فايرفاکس

سامانه پیامکی آشپزخانه من راه اندازی شد.

ارسال خبر جدیدترین پست ها از طریق پیامک با ثبت نام در سایت.

ازاین پس، وبسایت "آشپزخانه من" با آدرس های زیر نیز در دسترس میباشد.

www.my-kitchen.in     www.my-kitchen.pro     www.my-kitchen.ir